Разговор с Елена Поптодорова в „Още от деня”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Български медии в САЩ и Израел номинираха посланика ни във Вашингтон г-жа Елена Поптодорова за приза Българка на годината 2013 на името на св. Злата Мъгленска. Агенцията за българите в чужбина връчва отличието вече пета поредна година.

В конкурса медии и организации от чужбина номинират изявени български емигрантки. За първи път обаче номинация получава и дипломат. Г-жа Елена Поптодорова е избрана за изключителния принос в популяризирането на историята за спасяването на българските евреи, както и за извоюване правото кръстовището пред посолството ни във Вашингтон да носи името “Димитър Пешев”.

В предаването „Още от деня” посланик Поптодорова заяви, че е благодарна и признателна за номинацията и обясни, че е била уведомена за нея с поздравителен е-майл.

По отношение на подслушването в САЩ Елена Поптодорова заяви, че президентът Обама се е ангажирал с нови мерки по отношение на агенцията за национална сигурност и специализираните агенции, които да дадат максимална защита на информацията на гражданите.

Конкретната мярка, която е предложил, е била да се прехвърли огромният масив данни от правителството и правителствени агенции към нова структура. Главният прокурор на САЩ има задачата до 28-ми март да даде предложения как да стане това.

Политиката е видимо занимание и всеки, който успява да бъде избран на тази висока позиция – народен представител, той вече не говори от свое име, каза Поптодорова за посещението на депутата от БСП Страхил Ангелов в Сирия.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад