РЕКЛАМА


Многократно сме ви показвали различни инициативи на сдружение "Азбукари". В момента кампанията им "Вярвам в теб" е насочена към това да бъде изградена детска площадка за деца с увреждания във Велико Търново. Поредната им инициатива този път протече в Дома за деца, лишени от родителска грижа в квартал Драгалевци в София, като заедно с най-малките омесиха питки и хляб.

Те са щастливи, когато са заобиколени от любовта на другите. И посрещат с усмивка всеки, дошъл да ги дари с внимание и обич. Един незабравим празник подариха сдружение "Азбукари" на най-малките от Дома за деца, лишени от родителска грижа. Заедно с опитни готвачи им показаха как се меси хляб. А децата нямаха търпение да се включат в играта и да заемат ролите си на майстор-готвачи в кухнята. Един урок, който децата без родители няма от кого да научат.

От председателя на сдружението Цвета Кирилова научиха Притча за хляба и приказката "Житената питка". Разбраха защо никой не е по-голям от хляба. Чрез подобни инициативи децата разбират, че когато правим нещата с любов, предаваме своята положителна енергия на другите. Научиха, че хлябът също трябва да бъде замесен с любов.

Инициативата "Хляб от любов" е поредната проява, част от кампанията за социална интеграция "Вярвам в теб". Каузата на сдружение "Азбукари" за изграждането на детска площадка, адаптирана и за деца с увреждания във Велико Търново продължава.

29.11.2013: Инициатива "Хляб от любов" на сдружение "Азбукари"
"Денят започва" - 29.11.2013

РЕКЛАМА