Меглена Кунева: Представата за управлението на България трябва да е едно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На днешното си заседание правителството гласува управленската си програма. Документът, който е озаглавен Програма на правителството за стабилно развитие на Република България (2014-2018 г.), обхваща 21 области, за чието развитие са набелязани 423 конкретни цели и 1155 мерки.

Управленска програма за стабилно развитие – „стабилност“ има няколко основни фундамента, на които се опира. Това е разбирателство, консултации и когато ние свършим нашата част от работата, да може следващите да го продължат. Стабилност означава и съгласие с външните ни партньори. Това каза в интервю за предаването „Още от деня” вицепремиерът Меглена Кунева. „Една голяма част от нашата политика става в съгласие с Европейския съюз, друга с НАТО“, добави тя.

„За мен в момента, в който започна да работи коалицията, тя вече трябва да тушира различията помежду си, да се вземат решенията веднъж и като сме си обещали и сме казали, че ще работим заедно, да не се концентрираме върху различията. Представата за управлението на България трябва да е едно. Там, където има ясни приоритети – ето, съдебната реформа – чудесен пример от днес. Смятам, че вече сме все пак по-зрели. Съгласието е единствената форма за движение напред“, каза още Меглена Кунева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад