Николина Ангелкова: Нашата цел е да бъдем целогодишна туристическа дестинация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„България има страхотно много дадености и огромен потенциал да се превърне в една от водещите туристически дестинации в Европа“, заяви в студиото на „Още от деня“ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според Ангелкова целта е България да е целогодишна туристическа дестинация, като развива планински, морски и културно-исторически туризъм.

Министър Ангелкова подчерта, че около един милион туристи посещават зимните ни курорти, което по думите й е един среден алпийски курорт. Затова Министерството на туризма ще работи във всички посоки да се развива зимният туризъм и най-вече – ски туризмът, защото той привлича висок клас туристи. „Това трябва да става в баланс с всички заинтересовани страни и в един открит диалог“, посочи тя.

Минстърът смята, че за летните курорти основните проблеми са инфраструктура, сигурността, общата визия и изясняването на правния им статут.

Ангелкова смята, че е нужно да се намери правната форма, която ще помогне на собствениците на курортите да участват като бенифициенти по оперативни програми. Въпросът вече се разглеждал от работна група в министерството.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад