Валери Симеонов: Гебрев е отровен от руснаците

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Г-н Гебрев потърси контакт с мен, когато имаше проблеми със замразяването на лицензите и с прокуратурата. Това е нещо, което не е публично известно. Тогава той ми представи целия случай с неговите фирми. Той твърдеше, че има репресия на държавата спрямо него и фирмите му, не без известно основание. И най-вече поиска съдействие от мене, за да може една пратка - боеприпаси, предназначени за Индия и която беше на бургаското пристанище, да бъде размразена и да бъде изпратена, съгласно договора", коментира Симеонов.

Според него проблемите на Гебрев датират още от времето, когато е пожелал да купи завод "Дунарит", тогава е извършено и отравянето срещу него. По думите му това е дружество, което е имало задължения от 90 млн. лв. спрямо КТБ.

Симеонов е убеден, че Гебрев е отровен от руснаците, за да елиминират българския оръжеен бизнес. "Направен е опит да бъде приватизиран "Дунарит" със съдействието на Цветан Василев. След като не е било реализирано желанието на Василев да прехвърли "Дунарит" в руски ръце е последвало отравянето", каза Симеонов.

Лидерът на НФСБ заяви, че бизнесменът Емилиян Гебрев е успял да измести руските доставчици на боеприпаси на няколко места по света. "Няма никакво съмнение, че той е бил отровен от държавата, която има интерес".

Симеонов добави, че през 2017 г. държавата е отнела лиценза на фирмата на Гебрев за търговия с оръжия, тъй като той е бил обвинен като ръководител на организирана престъпна група. Така и пратката за Индия е останало няколко месеца на бургаското пристанище.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад