Бойко Ноев с анализ за състоянието на армията и сигурността

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още вчера сутринта от прокуратурата каза, че няма човешка грешка, а става дума за технически проблем. Потвърди го и министър Каракачанов. Въртолетът е на въоръжение от 1989 г. Колко закъсняла е модернизазията на армията питаме нашия гост.

Според Ноев това е поредният повод да говорим отново за състоянието на армията и състоянието на сигурността у нас - дебат, който не излиза от фокуса на общественото внимание. Той смята, че два фактора влияят обективно в областта на отбраната. Първият е политически.

"... и той произлиза от това, че в условията на еднолична власт на Бойко Борисов в България обществото има потребност от някакъв баланс. Президентската институция е призвана естествено да влезе в този баланс. Това води до политическа надпревара между президента и премиера и когато тя се прехвърли на полето на отбраната, тя не е здравословна, ззащото правителството и политическата партия ГЕРБ няма да позволи на президента да натрупа политически актив чрез своята загриженост или отношение към армията. поради това аз предвиждам, че тази конфронтация, за съжаление, както е тръгнала, ще продължи. Това ще бъде лошо за армията."

Другият фактор, който не позволява да се решат проблемите, "е липсата на решение за дълбокото противоречие между това, което е разписаното на хартия като армия и това, което обществото чрез правителството готово да даде за тази армия". По мнението на Ноев "ножицата е толкова голяма, фундаментално голяма, че там решение няма".

Целия анализ на бившия военен министър Ноев вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад