Красен Кралев за Софийския маратон, спортните съоръжения и спортните резултати

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото ни е министърът на младежта и спорта, който открива днес Софийския маратон. По време на бягането една голяма част от неговото трасе в центъра на София ще бъде затворена за движение.

Министър Красен Кралев изтъкна, че дискомфортът за софиянци ще бъде само за няколко часа, в полза на едно емблематично за столицата ни състезание, каквито имат почти всички големи градове в света. В маратона тази година ще участват над 4 хиляди души, от които над 750 чужденци. Кралев подчерта, че на базата на авторитета на Софийския маратон през последните години министерството е направило верига от маратонски бягания "Бягането - начин на живот" в Стара Загора и Варна, които се развиват с огромен успех.

Интересно, по думите на министъра, е че тези участници, които съберат най-много точки от трите маратона, могат да спечелят джакпот от 20 хиляди лева. Това се прави за първи. Шанс да получи наградата има един от мароканските състезатели, който победи в Стара Загора и във Варна. Достатъчно е сега той да се класира трети, за да спечели този джакпот. Конкурент обаче ще му бъде състезател от Етиопия. При жените се очаква джакпота да спечели състезателка от Кения.


Целия разговор с министър Кралев можете да порследите във видеооткъса.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад