Разговор с Иван Костов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Иван Искров категорично трябва да си подаде оставката. На негово място трябва да бъде избран човек с доверие. Лидерите на политическите сили трябва да помолят Светослав Гаврийски да застане начело на банката. Той притежава необходимата компетентност. Това заяви бившият премиер Иван Костов в "Още от деня".

Той категорично опроверга информациите в медиите, че е застанал на страната на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. "Не съм заставал на страната на Цветан Василев. Познавам всички банкери в страната, включително и него", каза Костов и добави, че няма никакъв сблъсък на интереси, защото той вече не е действащ политик. "Имам конфликт на интереси с тези, които искат да ликвидират банката", подчерта той и определи писанията в медиите за неговата сметка в КТБ като "пикантерия".

Костов обяви, че разполага със сериозна информация, че от Оманския инвестиционен фонд, който е един от акционерите в КТБ, е било предложено да рефинансират банката.

"Не смятам, че тази информация, която се появи в някои медии, е несериозна. Ако българските власти и управата на БНБ са отказали това е сериозна грешка, заяви бившият министър-председател. Той не изключи срещу Българската народна банка да бъде заведено дело, което ще бъде спечелено.

"Ще се случи така, че БНБ ще трябва да удовлетвори интересите на акционерите. Акционерите ще си излязат сухи от ситуацията, а интересът на вложителите /имащи 6 млрд. лева/ ще бъде драматично нарушен", каза Костов.

"Колкото повече продължава тази криза в КТБ, толкова повече икономически връзки в страната се нарушават. Това вещае криза за България", заключи бившият министър-председател.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад